Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]
Vin racoritor de macese
PrinteazaVin racoritor de macese din: măceşe, zahăr, apă.
Ingrediente:
- 2 kg măceşe
- 2 kg zahăr
- 5 l apă
Mod de preparare:
Se aleg măceşele coapte, după ce au fost lovite de brumă. Se curăţă, se spală, se pun într-un borcan, iar peste ele se toarnă un sirop călduţ făcut dinainte.
Se acoperă borcanul cu un capac şi se lasă să fermenteze.
Fermentaţia durează circa 30 de zile. După ce a încetat fermentaţia, vinul se strecoară într-o damigeană care se astupă ermetic cu un dop şi se dă la rece.
După ce pe fundul damigenei s-a depus drojdia, cu ajutorul unui furtun se trage vinul în sticle, cu atenţie, ca să nu se tulbure.
Sticlele se astupă cu dopuri opărite şi se ţin într-o încăpere răcoroasă. Cu cât stă mai mult, cu atât vinul este mai bun.
Peste măceşele care au mai rămas după strecurare se adaugă un sirop călduţ făcut din 2 kg zahăr şi 5 l de apă.
Se lasă la fermentat, iar în continuare se procedează ca mai înainte. Se va obţine un vin de bună calitate.
Vin racoritor de macese
Savurati!
poate iti place si:
Vin de capsuni
Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fructe, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în […]
Savurati!