Vin rosu fiert cu anason si scortisoara
PrinteazaVin rosu fiert cu anason si scortisoara din: portocala, lamaie, vin rosu, anason, cuisoare, scortisoara, gheata, limonada.
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 750ml vin roşu
- 2 stele de anason
- 4 cuişoare
- 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit
- multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie, pentru servit
- limonadă
Mod de preparare:
Cu un cojitor de legume decojeşte lămâia şi portocala, apoi stoarce-le. Pune sucul şi coaja într-o oală mare, apoi adaugă vinul şi condimentele.
Lasă amestecul să fiarbă la foc mic 20 de minute, apoi răceşte-l complet.
Poate fi făcut cu o săptămână înainte şi păstrat la frigider.
Când îl serveşti, pune felii de portocală şi lămâie, gheaţă şi beţe de scorţişoară în pahare, apoi toarnă cantităţi egale de vin şi limonadă.
Vin rosu fiert cu anason si scortisoara