Vin rosu fiert aromat
PrinteazaVin rosu fiert aromat din: portocale, cuisoare, suc de portocale, vin rosu, rom, anason, scortisoara, zahar.
- 2 portocale
- cca 50 cuişoare
- sucul de la 2 portocale
- 1 l vin roşu dulce
- 100 ml rom
- 2 bucăţi anason stelat
- 1 baton scorţişoară
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Se spală o portocală şi se înfig în coajă cuişoare, având grijă să fie aliniate; apoi se taie felii urmând liniile cuişoarelor.
A doua portocală se spală cu apă fierbinte, se sterge şi se scoate coaja sub formă de spirală subţire. Se curăţă apoi fructul de pieliţele albe şi se taie felii.
Feliile de portocale se încălzesc, amestecând, cu suc de portocale, puţină coajă de portocală, vin roşu, rom, mirodenii şi zahăr. Nu se lasă să fiarbă.
Se îndepărtează coaja de portocală, se strecoară şi se toarnă în pahare, care se decorează cu felii de portocale cu cuişoare.