Vin de smochine cu lamaie – usor de preparat

Printeaza

Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere.

Ingrediente:

  • 2 kg smochine
  • 3 kg zahar
  • 3 lamai
  • drojdie de bere cat un bob de mazare

 

 

Mod de preparare:

Vin de smochine cu lamaie: Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece.

Pui zaharul in alti 5 litri de apa calda, amesteci pana se topeste, apoi o lasi sa se raceasca complet.

Adaugi doua lamai (rase de coaja si fara samburi) taiate felii, o lamaie cu coaja (dar fara samburi) si drojdia de bere dizolvata in putina apa rece. Amesteci bine si torni peste smochinele din vas.

Astupi cu un dop prin care trece un furtun, al carui capat il introduci intr-un borcan cu apa, pentru a iesi „bolboroseala” in timpul fermentarii. Dopul trebuie ceruit, ca sa nu patrunda aer in vas lasi la fermentat 30 de zile.

Tragi vinul in doua vase de 5 litri, astupi cu dop (atentie, sa nu fie foarte strans) si il lasi inca 20 de zile pentru decantare.

Dupa limpezire, tragi vinul la sticle, le astupi bine si le pastrezi la racoare pana la folosire.

 

 

Savurati!

 

 

 

 

 

Vin de visine

Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase       Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]

Vin de capsuni

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă   Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar […]

Punci de cafea cu vin de Porto

Punci de cafea cu vin de Porto din: cafea tare, vin de Porto, rom, suc de lamaie, scortisoara, zahar si vanilie.   Ingrediente: 1/2 l cafea tare 1/2 l vin de Porto 1/2 l rom 1 lingură suc de lămâie 1 praf scorţişoară măcinată 100 g zahăr 1 baton de vanilie   Mod de preparare: […]

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    N-am baut vin de smochine pana acum, e bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.