Vin de visine

Printeaza

Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase.

 

Ingrediente:

  • 2 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase

 

 

 

Mod de preparare Vin de visine:

Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci bine su­cul.

Dizolvi zahărul în apă şi le amesteci cu sucul de fructe.

Torni lichidul într-o damigeană, care trebuie să fie goală de un lat de palmă.

Legi damigeana la gură cu un tifon şi o laşi la temperatura camerei (20°C).

După 3-4 săptămâni, fermentaţia se termină. Vinul îl tragi cu un furtun în altă damigeană.

Furtunul nu trebuie să ajungă până la depozitul de pe fund, ca să nu antreneze această drojdie.

Odată umplută nouă damigeană, o astupi cu un nou dop de plută, pe care îl fierbi înainte.

După 3-4 săp­tămâni, timp în care laşi dami­geana la răcoare, tragic vinul în sticle, cărora le pui dopuri de plută.

In acelaşi fel prepari şi vi­nul de cireşe, coacăze, zmeură, căpşuni, in vinul de cireşe poţi adăuga o mână de sâmburi sparţi, care dau o aromă deosebită.

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Vin de capsuni

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă   Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar […]

Vin de smochine cu lamaie

Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere. Ingrediente: 2 kg smochine 3 kg zahar 3 lamai drojdie de bere cat un bob de mazare     Mod de preparare: Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece. Pui zaharul in alti 5 litri de […]

Vin de portocale cu vanilie si scortisoara

Vin de portocale cu vanilie si scortisoara din: vin rose, alcool din fructe, portocale, zahar, baton de vanilie, scortisoara. Ingrediente: 2,5 litri vin rose 0,750 litri alcool de fructe 3 portocale 500g zahar 1 baton de vanilie 1 baton de scortisoara   Mod de preparare: Intr-un recipient de sticla puneti vin, alcool si zahar. Adaugati […]

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • vin de visine
  • vin din visine
  • https://www restaurantedelux ro/vin-visine html

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte bun este vinul de visine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.