Vinaigrette rosu

Printeaza

Vinaigrette rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii, patrunjel, oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa si piper.

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 60 g rosii deshidratate, taiate
  • 30 ml sos de rosii
  • 30 g patrunjel, tocat
  • 15 g oregano
  • 60 ml ulei de masline
  • 15 ml otet balsamic
  • 5 ml zeama de lamaie
  • apa
  • piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, pana obtineti o pasta omogena.

Adaugati indeajuns de multa apa incat sosul sa aiba o consistenta mai apoasa, si nu cremoasa.

Se potriveste cu salate pe baza de rosii sau branza.

Vinaigrette rosu

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sos brun pentru carne de vanat

Sos enchilada cu oregano

Sos enchilada cu oregano din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli, chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare. Ingrediente: 3 linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2 lingurite oregano […]

Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt

Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt din: iaurt, castraveti, usturoi, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g iaurt grecesc 4 castraveciori de vară 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Decojeşte castraveciorii şi dă-i pe râzătoarea mare. Sărează […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu parmezan si nuci

Sos pesto cu parmezan si nuci din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper negru   Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ana Maria Carpaci

    Ahhh, asta-i un fel de sos, vinaigrette rosu. Se potriveste cu salatele, acum am inteles

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.