Vinegretă de citrice
PrinteazaO reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă chinezească.
- zeama şi coaja rasă fin de la o portocală
- zeama şi coaja rasă fin de la o lămâie
- zeama şi coaja rasă fin de la o jumătate de grapefruit
- 300 ml ulei de porumb sau alt ulei de salată de bună calitate
Mod de preparare:
Puneţi zeama şi coaja de citrice într-un castron. Adăugaţi treptat uleiul, bătând cu telul, şi condimentaţi compoziţia cu sare şi piper, după gust. Puteţi folosi un blender. Acoperiţi vinegretă cu o folie de plastic şi lăsaţi-o la temperatura camerei 1-2 ore înainte de servire, pentru a permite maturarea aromelor.
Puteţi mări sau micşora cantitatea de ulei folosită, în funcţie de mărimea fructelor şi gustul personal.
Vinegretă de citrice
Pofta buna!