Vinegretă clasică
PrinteazaO reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de salate.
- 2 linguri mustar de Dijon
- 50 ml otet de vin alb
- 200 ml ulei de masline sau ulei de salata de buna calitate
Mod de preparare:
Intr-un castron, bateţi muştarul şi oţetul cu sare şi piper, după gust. Picuraţi încet uleiul, bătând continuu cu telul. Astfel veţi obţine o emulsie cu textură omogenă, fără ca uleiul să rămână la suprafaţă. Dacă vinegretă are un gust prea puternic, mai adăugaţi un strop de ulei.
Vinegretă se poate păstra la temperatura camerei, într-un recipient închis etanş, ferită de expunerea soare, cel mult o săptămână până la servire.
Ca regulă de bază, vinegretă trebuie să respecte raportul de o parte de acid (oţet de vin sau zeamă de lămâie] la patru părţi de ulei.
Vinegretă clasică
Pofta buna!