Vinegretă cu oţet balsamic

Printeaza

O reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In reţeta de faţă se folo­seşte un oţet balsamic tradiţional, maturat puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi mai delicată.

Ingrediente:Vinegretă cu oţet balsamic

  • 3 linguri otet balsamic
  • 8 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Pune oţetul balsamic şi sarea într-un castronel. Bate emulsia cu un tel sau cu o furculiţă până când se dizolvă sarea. Adaugă piperul râşnit şi toarnă uleiul în fir subţire, continuând să baţi cu telul pentru a emulsiona bine com­poziţia.

Poţi folosi şi mixerul, în felul acesta obţinând o emulsie mai omogenă şi mai stabilă. Serveşte vinegretă la salate.

Vinegretă cu oţet balsamic

Vinegretă cu oţet balsamic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.