Vinegretă cu oţet balsamic
PrinteazaO reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In reţeta de faţă se foloseşte un oţet balsamic tradiţional, maturat puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi mai delicată.
- 3 linguri otet balsamic
- 8 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 lingurita sare
- piper negru
Mod de preparare:
Pune oţetul balsamic şi sarea într-un castronel. Bate emulsia cu un tel sau cu o furculiţă până când se dizolvă sarea. Adaugă piperul râşnit şi toarnă uleiul în fir subţire, continuând să baţi cu telul pentru a emulsiona bine compoziţia.
Poţi folosi şi mixerul, în felul acesta obţinând o emulsie mai omogenă şi mai stabilă. Serveşte vinegretă la salate.
Vinegretă cu oţet balsamic
Pofta buna!