Vinegretă de zmeură

Printeaza

O reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei de porumb.

Ingrediente:

  • 100 g zmeura, proaspata sau congelata
  • 50 ml otet de vin alb
  • o lingura de zahar, sau zahar dupa gust
  • 200 ml ulei de porumb sau ulei de salata de buna calitate

 

Mod de preparare:

Amestecaţi zmeura şi oţetul într-un mixer, până când se formează un piure fin. Dacă zmeura este acrişoară sau nu este de sezon, puteţi adăuga zahăr în această etapă. Amestecaţi, adăugând treptat uleiul, într-un şuvoi subţire.

Condimentaţi vinegretă, după gust, cu sare şi piper, apoi strecuraţi-o printr-o sită fină pentru a înlătura seminţele. Vinegretă poate fi servită imediat say poate fi acoperită şi păstrată la frigider cel mult 48 de ore, deşi culoarea va păli puţin în timp.

Vinegretă de zmeură

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.