Vinegretă de zmeură
PrinteazaO reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei de porumb.
- 100 g zmeura, proaspata sau congelata
- 50 ml otet de vin alb
- o lingura de zahar, sau zahar dupa gust
- 200 ml ulei de porumb sau ulei de salata de buna calitate
Mod de preparare:
Amestecaţi zmeura şi oţetul într-un mixer, până când se formează un piure fin. Dacă zmeura este acrişoară sau nu este de sezon, puteţi adăuga zahăr în această etapă. Amestecaţi, adăugând treptat uleiul, într-un şuvoi subţire.
Condimentaţi vinegretă, după gust, cu sare şi piper, apoi strecuraţi-o printr-o sită fină pentru a înlătura seminţele. Vinegretă poate fi servită imediat say poate fi acoperită şi păstrată la frigider cel mult 48 de ore, deşi culoarea va păli puţin în timp.