Vinete aperitiv

Printeaza

Vinete aperitiv din: vinete, ulei, usturoi, otet, sare.

Ingrediente:

  • 3 kg vinete
  • 2 l de ulei
  • 5 căpăţâni de usturoi
  • 1/2 l oţet
  • sare

Mod de preparare Vinete aperitiv:

Vinetele se spală, se taie felii groase de 1 cm, se sărează şi se lasă la scurs 2-3 ore.

După ce s-au scurs, se prăjesc pe rând în ulei încins. Se scot şi se lasă la răcit. Oţetul cu un litru de apă şi 2 linguri de sare se fierbe.

Apoi se lasă la răc­it.

Usturoiul se curăţă şi se taie rondele. Vinete­le se aşază în borcan astfel: două rânduri de vi­nete, se presară cu usturoi ş.â.m.d.

Ultimul strat este de usturoi. Se toarnă oţetul fiert şi răcit, se lasă 2-3 ore şi se completează din nou cu oţet.

Se închid borcanele.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.