Vinete aromate si condimentate

Printeaza

Vinete aromate si condimentate din: vinete, ulei, parmezan, busuioc, ceapa, telina, rosii, oregano.

 

Ingrediente:

  • 8 vinete
  • 100 g parmezan ras
  • busuioc
  • ulei pentru prăjit
  • 1 ceapă, feliată
  • 2 tulpini de ţelină
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • 2 conserve cu roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu oregano uscat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare Vinete aromate si condimentate:

Incălzeşte puţin ulei în tigaie şi prăjeşte ceapa şi ţelina până se înmoaie.

Adaugă restul ingredientelor pentru sos şi asezonează.

Fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când.

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Incălzeşte puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşte vinetele până se rumenesc. Scoate-le şi lasă-le deoparte.

Unge feliile de vinete cu sos.

Presară parmezan în 4-6 forme mici termorezistente.

Pune vinetele, presară parmezan deasupra şi coace-le timp de 35-40 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.