Cannelloni cu branza si vinete din: ulei, ceapă, usturoi, vinete, roşii la conservă, sare, piper, zahar, cannelloni, mozzarella, busuioc. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi tocat 1 vânătă tăiată bucăţi 400 g roşii la conservă sare şi piper negru proaspăt măcinat puţin zăhar 12 tuburi de cannelloni 500 g sos de brânză pentru […]
Vinete aromate
PrinteazaVinete aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin.
- 4 cepe albe
- 3 vinete
- 6 rosii
- 3 dovlecei
- 7 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- rozmarin
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi tai toate legumele felii groase de 0,5 cm.
Incingi bine cuptorul, freci cu un căţel de usturoi o formă termorezistentă, o ungi cu ulei şi aşezi în ea, în picioare, rondelele de legume, cât mai strânse unele de altele.
Cureţi 6 căţei de usturoi şi îi pui întregi între rondele, sărezi, piperezi, stropeşti legumele cu puţin ulei şi le dai timp de 20 de minute la cuptor.
Scoţi legumele din cuptor şi le apeşi cu lingura pentru spumă ca să iasă zeama din ele (fără să le zdrobeşti), apoi le mai laşi să se pătrundă la cuptor încă 40 de minute.
Serveşti legumele fierbinţi, direct din formă.
Vinete aromate
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Vinete umplute cu orez si branza
Vinete umplute cu orez si branza din: vinete, orez, rosii uscate in ulei, masline, branza, ulei de masline, busuioc, dressing de iaurt si menta. Ingrediente: 4 vinete 225 g orez cu bobul lung 75 g roșii uscate in ulei 50 g masline negre 60 g brânză 30 ml ulei de masline 1 lingura de busuioc […]
Pofta buna!