Paste cu Pui Alfredo din: piept de pui, paste fettuccine, ulei de masline, usturoi, smantana, branza parmezan, sare, piper, patrunjel, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 bucati piept de pui fără oase și fără piele 2 căni de paste fettuccine 2 linguri de ulei de măsline 3 căței de usturoi, tocați mărunt 1 cană […]
Vinete cu banza de capră si oţet de mere
PrinteazaVinete cu banza de capră si oţet de mere din: vinete, branza de capra, ulei, sare, piper, otet de mere, miere de salcam, ardei iute, maghiran, ulei de masline si sare.
Ingrediente:
- 2 vinete micuţe, lungi şi subţiri
- 2 bucăţi brânză veche de capră
- 1 l ulei pentru prăjit
- sare şi piper
pentru asezonare:
- 6 linguri oţet de mere
- 1 lingură miere de salcâm
- 1 vârf de ardei iute
- 2 linguri făină albă
- 1 legătură de măghiran
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Spală bine vinetele, usucă-le şi taie-le în rondele de circa 1/2 cm grosime. Incinge uleiul într-o cratiţă sau într-o tigaie.
Tăvăleşte feliile de vinete prin faină, scutură-le şi prăjeşte-le în uleiul fierbinte până când se rumenesc uşor, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă. Aşază vinetele într-un vas ceramic termorezistent şi condimentează-le cu sare, după gust.
Pune oţetul într-o crăticioară, adaugă ardeiul iute şi încălzeşte-1 câteva minute. Ia crăticioara de pe foc, adaugă mierea, linguriţă de sare şi lasă la răcit.
Toarnă uleiul de măsline peste oţet, amestecă şi pune lichidul peste vinete, apoi lasă-le să se odihnească circa 10 minute pentru a se întrepătrunde aromele.
Taie brânza de capră în rondele de circa 1 cm grosime şi aşază-le peste feliile de vinete. Presară piper, după gust, şi decorează cu frunzuliţe de măghiran.
Vinete cu banza de capră si oţet de mere
Poftă bună!