Piftie de Miel – un preparat tradițional savuros, perfect pentru mesele de sărbătoare. Cunoscuta și ca răcituri, această mâncare rustică combină gustul intens al cărnii de miel cu textura unică de gelatină naturală. Potrivită pentru Paște sau alte ocazii festive, piftia de miel aduce la masă savoarea autenticității și o explozie de arome, fiind servită […]
Vinete cu brânză la cuptor
PrinteazaVinete cu branza la cuptor din: vinete, oua, usturoi, rosii, branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 4 vinete
- 4 ouă
- 3 căţei de usturoi
- 2 roşii
- 150 g de brânză grasă de oaie
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare şi piper
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
După ce se coc, vinetele se curăţă şi se lasă la scurs, după care se toacă, dar nu chiar aşa de fin ca la salată.
După ce considerăm că sunt suficient tocate, se amestecă bine cu ceapa tăiată, cu usturoiul zdrobit, cu pătrunjelul mărunţit, cu ouăle bătute şi brânza sfărâmată.
Înainte de a se băga la cuptor, compoziţia se sărează, se piperează şi se ornează cu felii de roşii.
Vinete cu brânză la cuptor
Pofta buna!
Prepeliță Umplută cu Ciuperci și Ceapă
Prepeliță Umplută cu Ciuperci și Ceapă – un preparat elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Cu o carne fragedă și aromată, prepelița se combină armonios cu umplutura savuroasă de ciuperci și ceapă, rezultând un fel de mâncare sofisticat și plin de arome. Este o rețetă care îmbină tradiția cu finețea gastronomică. […]