Vinete cu branza rasa la cuptor
PrinteazaO reteta de vinete cu branza rasa la cuptor din: vinete, faina alba, branza rasa, oua, unt, lapte si sare.
Ingrediente:
- 4 vinete
- 1 lingură faină albă
- 5 linguri brânză rasă
- 2 ouă
- 5 linguri unt
- 1 ceaşcă lapte
- sare
Mod de preparare:
Se taie capetele vinetelor şi apoi fiecare se despică în două, pe lung. Se lasă în apă clocotită un sfert de oră şi se pun la scurs. Se scobesc vinetele de mijloc şi se aşează într-un vas uns cu unt. Miezul vinetelor se pune într-un alt vas şi se amestecă bine cu două linguri cu unt, faină şi lapte.
Se adaugă gălbenuşurile, brânza, sarea şi, la sfârşit, se umple cu această compoziţie golul vinetelor din vasul pentai cuptor. Se presară restul de brânză rasă şi se lasă la cuptor, la foc potrivit. Se servesc calde, direct din vasul în care s-au preparat.