Vinete calite
PrinteazaVinete calite din: vinete, ardei, suc de rosii, ulei, ceapa, usturoi, sare, piper.
- 1 kg vinete
- 2 ardei graşi
- 1 cană suc de roşii
- 1 pahar ulei de măsline
- 2 cepe tăiate felii
- 8 căţei usturoi
- piper
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii se dau cu puţină sare şi se lasă la scurs. Roşiile se pun câteva minute în apă clocotită, se decojesc, se scot seminţele şi se taie felii.
Vinetele se pun la prăjit în ulei încins, pe ambele feţe, până ce încep să îşi schimbe culoarea. Se scot şi, în acelaşi ulei, se călesc usturoiul, ceapa şi ardeii tăiaţi mărunt.
Se adaugă roşiile şi se lasă la fiert aproximativ un sfert de oră. Se adaugă vinetele, sucuL de roşii şi puţină apă fiartă. Se lasă la foc mic, până ce fierb bine.
Se răstoarnă pe platoul de servire, consumându-se cu’ garnitură de salată verde.
Pofta buna!