Vinete coapte cu parmezan
PrinteazaVinete coapte cu parmezan din: ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, rosii, rosii uscate, miere, cimbru, vinete, mozzarella, pesmet, parmeza si paine cu crusta crocanta.
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 legatura mica de busuioc, coditele tocate marunt
- 2 conserva de 400 g rosii
- 1 lingura de rosii uscate, tocate
- 1 lingurita de miere
- frunzele de cateva fire de cimbru
- 4 vinete medii
- 2 bile de mozzarella, feliate subtire
- 25 g de pesmet
- 25 g de parmezan ras
- paine cu crusta crocanta, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură de ulei într-o cratiţă. Sotează usturoiul şi codiţele de busuioc timp de 1 minut, fără să laşi usturoiul să se ardă. Adaugă roşiile din conservă şi pasta de roşii, mierea, majoritatea frunzelor de cimbru şi asezonează. Lasă sosul să clocotească timp de 5 minute, fără să scadă prea mult în acest stadiu.
Intre timp, încinge cuptorul la 200°C. Crestează de 6 ori fiecare vânătă, fără să tai până la căpăt. Asezonează-le pe interior şi introdu în fiecare crestătură câte o felie de mozzarella şi câte o frunză de busuioc.Toarnă sosul de roşii într-un vas termorezistent mare (sau în 4 mai mici, pentru porţii individuale). Stropeşte-le cu uleiul rămas, acoperă bine vasul cu folie de aluminiu şi dă-l la cuptor timp de 50 de minute -1 oră, până se frăgezesc vinetele.
Indepărtează folia de aluminiu. Amestecă pesmetul cu parmezanul şi presară totul peste vinete împreună cu restul frunzelor de cimbru. Mai dă la cuptor 15 minute, fără folie, până când vinetele se pătrund şi capătă o crustă rumenă. (Poţi verifica înţepând cea mai mare vânătă cu o scobitoare.) Lasă-le să se odihnească timp de 5 minute, apoi presară restul de frunze de busuioc.
Serveşte cu pâine cu crustă crocantă, dacă vrei.
Vinete coapte cu parmezan
Pofta buna!
Bune vinetele astea