Vinete coapte cu rosii
Printeaza
Vinete coapte cu rosii din: vanata, rosii, ceapa, branza emmental, ulei, cimbrisor, sare.
- 1 vânătă mare
- 500 g roşii pentru sos
- 1 roşie pentru rondele
- 1 ceapă mică
- 50 g brânză emmental
- 100 ml ulei
- cimbrişor
- sare
Mod de preparare:
Decojeşte roşiile pentru sos, toacă mărunt pulpa. Căleşte ceapa tocată fin, adaugă pulpa de roşie şi lasă pe foc până scade şi obtii un sos concentrat. Potriveşte de sare.
Taie vânăta în rondele mai grosute. Rumeneşte rondelele de vânătă maximum trei minute. Scoate-le pe un platou.
Aşază o rondelă de vânătă, una de roşie, una de vânătă şi încheie turnuletul cu brânză. Dă la cuptor 2-3 minute, până când se topeşte brânza.
Serveşte-le cu sos de roşii din belşug şi decor de cimbrişor proaspăt.
Vinete coapte cu rosii
Pofta buna!