Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie
PrinteazaVinete coapte cu sos de iaurt si rodie din: vinete, ulei, iaurt, usturoi, branza, sare, piper, rodie.
- 2 vinete
- 110 ml ulei de măsline
- 120 ml iaurt grecesc
- 2 căţei usturoi
- 90 g brânză de capră
- sare
- piper
- o rodie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C.
Vinetele se taie în două, pe lungime, în mod cât mai egal posibil. Miezul se crestează cu vârful cuţitului până aproape de coajă, fără a secţiona coaja, transversal, iar apoi perpendicular pe tăieturile anterioare.
Se sărează şi se piperează vinetele, apoi se introduc la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Cu 10 minute înainte de termen se scot din cuptor şi se toarnă ulei peste ele (uleiul va fi absorbit în totalitate), apoi se reintroduc în cuptor.
Dressingul se face din iaurtul grecesc, uleiul de măsline rămas, căţeii de usturoi curăţaţi, sare, piper, toate acestea introduse într-un blender vertical şi mixate până ta omogenizare.
La final, se rupe brânza în bucăţi, se aşază pe lângă vinetele scoase din cuptor şi lăsate puţin la răcit, cât să se poată mânca. Se toarnă dressingul peste ele.
Din rodie se scot sâmburii şi se pun deasupra.
Pofta buna!