Vinete coapte cu rosii si busuioc
PrinteazaVinete coapte cu rosii si busuioc din: vinete, faina, ceapa, usturoi, rosii, ulei, busuioc, vin, lamaie, usturoi verde, zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 1 lingură de făină
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 roşii
- ulei
- busuioc
- 1 pahar de vin alb
- zeamă de lămâie
- 1 fir de usturoi verde
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie felii groase, se presară cu sare, se lasă la frigider 10 minute, se spală şi se usucă cu un şervet.
Se condimentează puternic cu sare şi piper, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei până devin aurii.
Ceapa se curăţă, se toacă fin, se căleşte, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi pasate.
Apoi se presară busuiocul, se stinge cu vin alb şi se potriveşte de sare şi piper.
Se lasă la fiert 10-15 minute, se adaugă usturoiul tăiat felii şi se toarnă peste vinetele prăjite.
Se presară cu usturoiul verde tocat mărunt şi se adaugă puţin ulei.
Pofta buna!