Vinete coapte în saramură
PrinteazaVinete coapte în saramură din: vinete, ardei iute, ceapa, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei, sare.
- 2 vinete mari
- 1 ardei iute
- 8 cepe albe mici
- 2-3 fire ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 2 legaturi patrunjel
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Pregăteşti mai întâi grătarul. Il ungi cu grăsime şi-l laşi să se încingă bine. Intre timp, pregăteşti vinetele.
Le speli, le tai, presari peste ele sare după gust. Le laşi la scurs câteva minute, apoi le ungi cu puţină grăsime.
Cureţi ceapa, o introduci în ţepuşe, presari puţină sare şi o coci pe grătar împreună cu vinetele. Le coci la foc potrivit, ca să se pătrundă bine şi să fie gustoase.
Prepari şi saramura: pui 300 ml apă cu sare la fiert într-un vas, iar după ce a dat în clocot o torni într-un bol, peste pătrunjelul tăiat mărunt şi ceapa verde tocată mărunt. Ardeiul iute îl coci pe grătar şi îl serveşti cu legumele.
Le serveşti calde, ornate cu mult pătrunjel verde şi usturoi tocat.
Pofta buna!