Vinete coapte siciliene
PrinteazaVinete coapte siciliene din: vanata, telina, rosii, ulei, ceapa, pasta de tomate, masline, sare, piper, otet din vin, zahar, busuioc, salata verde.
Ingrediente:
- o vânătă mare
- 2 peţioluri de ţelină
- 4 roşii mari
- o linguriţă ulei de floarea-soarelui
- 2 cepe mici, tocate fin
- o lingură pastă de tomate
- 25 gr măsline verzi
- sare
- piper negru măcinat
- o lingură oţet de vin alb
- 2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină
- o lingură busuioc verde tocat
- salată verde
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul 20 minute înainte de a găti. Tăiaţi vânătă în cuburi mici pe care le veţi pune într-o tavă unsă cu puţin ulei.Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi coaceţi vânătă în cuptorul preîncălzit. După circa 15-20 minute scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi vânata să se răcească.
Puneţi ţelina şi roşiile într-un castron mai mare şi turnaţi deasupra apă clocotită.Când observaţi că pieliţa roşiilor începe să crape, scoateţi roşiile din castron, curăţaţi-le complet de pieliţă şi de seminţe şi tocaţi pulpa în cuburi mici.
Scoateţi peţiolurile de ţelină din apă şi tocaţi-le cât mai fin.Incingeţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapa 2-3 minute.
Adăugaţi ţelina, roşiile, pasta de tomate şi măslinele, sare şi piper după gust.
Lăsaţi totul pe foc circa 5 minute, amestecând tot timpul. Adăugaţi oţetul, zahărul şi cubuleţele de vânătă şi lăsaţi totul să fiarbă 2-3 minute.
Se serveşte rece, decorat cu busuioc verde si frunze de salată verde sau untisor.
Pofta buna!