Vinete coapte siciliene

Printeaza

Vinete coapte siciliene

Vinete coapte siciliene din: vanata, telina, rosii, ulei, ceapa, pasta de tomate, masline, sare, piper, otet din vin, zahar, busuioc, salata verde.

Ingrediente:

  • o vânătă mare
  • 2 peţioluri de ţelină
  • 4 roşii mari
  • o linguriţă ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe mici, tocate fin
  • o lingură pastă de tomate
  • 25 gr măsline verzi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • o lingură oţet de vin alb
  • 2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină
  • o lingură busuioc verde tocat
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul 20 minute înainte de a găti. Tăiaţi vânătă în cuburi mici pe care le veţi pune într-o tavă unsă cu puţin ulei.Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi coaceţi vânătă în cuptorul preîncălzit. După circa 15-20 minute scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi vânata să se răcească.

Puneţi ţelina şi roşiile într-un castron mai mare şi turnaţi deasupra apă clocotită.Când observaţi că pieliţa roşiilor începe să crape, scoateţi roşiile din castron, curăţaţi-le complet de pieliţă şi de seminţe şi tocaţi pulpa în cuburi mici.

Scoateţi peţiolurile de ţelină din apă şi tocaţi-le cât mai fin.Incingeţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapa 2-3 minute.

Adăugaţi ţelina, roşiile, pasta de tomate şi măslinele, sare şi piper după gust.

Lăsaţi totul pe foc circa 5 minute, amestecând tot timpul. Adăugaţi oţetul, zahărul şi cubuleţele de vânătă şi lăsaţi totul să fiarbă 2-3 minute.

Se serveşte rece, decorat cu busuioc verde si frunze de salată verde sau untisor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.