Vinete condimentate cu nuci
PrinteazaVinete condimentate cu nuci din: vinete, nuci, curcuma, coriandru, otet, sare.
- 2 vinete mari ulei pentru prăjit
- sare
Pentru umplutură:
- 100 g nuci măcinate un căţel usturoi
- 1/2 linguriţă curcuma
- 1/2 linguriţă seminţe de coriandru
- 30 ml oţet din vin roşu
- puţin praf de ardei iuţi
- 170 ml apă fiartă şi răcită
Mod de preparare:
Vinetele se taie felii subţiri pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră. Se şterg apoi vinetele de sucul lăsat şi se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe hârtie absorbantă.
La robot se mixează nucile cu restul ingredientelor pentru a obţine o pastă. Se repartizează pasta de nuci pe fiecare felie de vinete, se rulează şi se serveşte.
Pofta buna!