Vinete condimentate

Printeaza

Vinete condimentate din: vinete, ulei, ulei de cocos, ceapa, usturoi, boabe de mustar, seminte de schinduf, garam masala, pudra de ardei, scortisoara, chimion, coriandru, rosii, lapte de cocos, zahar, fulgi de migdale.

Ingrediente:Vinete condimentate

  • 4 vinete, tăiate în felii de 5 mm-1cm
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 lingură boabe de muştar negru
  • 1 lingură seminţe de schinduf
  • 1 lingură de garam maşala
  • 1 linguriţă pudră de ardei iute
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat
  • 2 conserve de 400 g de roşii tocate
  • 200 ml lapte de cocos
  • zahăr
  • 2 linguriţe fulgi de migdale
  • o legătură mică de coriandru, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Unge fiecare felie de vânătă cu ulei şi aşază-le într-un singur strat într-o tavă termorezistentă sau în două straturi, dacă nu încap toate.

Coace-le pe nivelul de jos al cuptorului timp de 10 minute, apoi întoarce-le pe cealaltă parte şi coace-feîncă 5-10 minute, până devin aurii.

Redu temperatura cuptorului la 180°C.

Incinge uleiul de cocos într-o tigaie mare cu fundul gros şi adaugă ceapa. Acoperă şi găteşte-o circa 5 minute la foc mic, până se înmoaie.

Adaugă usturoiul, seminţele de muştar, schinduful, garam maşala, pudra de ardei iute, batonul de scorţişoară, chimionul şi coriandrul măcinat. Găteşte totul alte câteva secunde până când aromele încep să se elibereze.

Adaugă roşiile tocate şi laptele de cocos peste ceapa cu condimente şi amestecă bine. Gustă sosul şi adaugă puţin zahăr, sare sau piper, dacă este nevoie.

Pune o treime din sos într-o tavă termorezistentă de 2 litri. Aşază jumătate din feliile de vânătă, apoi adaugă încă o treime de sos, restul de vinete şi acoperă-le cu sosul rămas.

Presară deasupra fulgii de migdale şi coriandrul proaspăt, păstrând puţin pentru mai târziu şi dă tava la cuptor timp de 25-30 de minute. Serveşte cu coriandrul păstrat presărat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.