Vinete conservate in bulion

Printeaza

Vinete conservate in bulion din: vinete, ardei gras, rosii, morcov, ceapa, untdelemn, usturoi, sare, frunze de telina.

Ingrediente:

  • 3-4 vinete
  • 1 ardei gras
  • 1 kg roşii
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă untdelemn
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 lingură sare
  • 5 fire cu frunze de ţelină

 

Mod de preparare:

Vinete conservate in bulion: Vinetele se taie felii groase de-un deget, se presară cu sare şi se pun între 2 funduri de lemn, o oră, să-şi lase zeama amară.Se sbicesc cu o cârpă uscată şi se prăjesc în untdelemn încins.

Se toacă roşiile, ardeiul, ceapa, se rade morcovul şi se pun toate cu 1 ceaşcă de apă la fiert.

Usturoiul se taie felii subţiri, se aşază vinetele în borcan, presărându-se cu felii de usturoi şi fire de ţelină. Când roşiile şi celelalte au fiert şi sunt bulion, cam 1 litru, se strecoară, se mai dau o dată în clocot, apoi se toarnă peste vinete.

Se pune şi uleiul rămas de la prăjit, se leagă bine borcanele şi se pun şi ele, învelite în cârpe, la fiert 1 oră, într-o cratiţă mare, cu apă numai până la gât.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.