Vinete conservate in bulion
PrinteazaVinete conservate in bulion din: vinete, ardei gras, rosii, morcov, ceapa, untdelemn, usturoi, sare, frunze de telina.
Ingrediente:
- 3-4 vinete
- 1 ardei gras
- 1 kg roşii
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă untdelemn
- 1 căpăţână usturoi
- 1 lingură sare
- 5 fire cu frunze de ţelină
Mod de preparare:
Vinete conservate in bulion: Vinetele se taie felii groase de-un deget, se presară cu sare şi se pun între 2 funduri de lemn, o oră, să-şi lase zeama amară.Se sbicesc cu o cârpă uscată şi se prăjesc în untdelemn încins.
Se toacă roşiile, ardeiul, ceapa, se rade morcovul şi se pun toate cu 1 ceaşcă de apă la fiert.
Usturoiul se taie felii subţiri, se aşază vinetele în borcan, presărându-se cu felii de usturoi şi fire de ţelină. Când roşiile şi celelalte au fiert şi sunt bulion, cam 1 litru, se strecoară, se mai dau o dată în clocot, apoi se toarnă peste vinete.
Se pune şi uleiul rămas de la prăjit, se leagă bine borcanele şi se pun şi ele, învelite în cârpe, la fiert 1 oră, într-o cratiţă mare, cu apă numai până la gât.
Pofta buna!