Vinete crocante cu sos de curry
PrinteazaVinete crocante cu sos de curry din: faina, vinete, pesmet, ulei, orez basmati, ceapa, usturoi, pudra de curry, miere, lapte de cocos, castravete.
Ingrediente:
- 4 linguri de făină
- 2 vinete, tăiate în felii
- 100g de pesmet uscat
- 4 linguri de ulei
- 250g de orez basmati
- 1 ceapă, tocată
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 3 linguri pudră de curry
- 2 linguri de miere
- 1 conservă de 400ml lapte de cocos
- 1 castravete mare
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, combină 3 linguri de făină cu suficientă apă pentru a obţine o pastă fluidă, apoi asezoneaz-o şi adaugă vinetele feliate, tăvălindu-le până când se acoperă bine.
Pune pesmetul pe o farfurie şi trece feliile de vinete prin el, întorcându-le de pe o parte pe alta pentru a se acoperi cu pesmet şi apăsând pe acesta pentru a se lipi.
Incinge cuptorul la 180°C şi puţin ulei într-o tigaie. Prăjeşte feliile de vinete în tranşe, câte 5 minute pe fiecare parte sau până când devin fragede, adăugând puţin ulei între tranşe.
Transferă feliile într-o tavă pe măsură ce sunt gata. După ce ai terminat de prăjit vinetele, pune tava în cuptor şi las-o 10-15 minute, timp în care prepari sosul.
Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Şterge tigaia si încinge încă puţin ulei. Pune în ea ceapa şi căleşte-o câteva minute, pentru a se înmuia.
Adaugă usturoiul şi pudra de curry şi căleşte-le 1 minut, apoi adaugă făina rămasă şi mierea, amestecând pentru a obţine o pastă.
Toarnă laptele de cocos, puţin câte puţin, amestecând pentru a omogeniza sosul, apoi lasă-l să fiarbă la foc mic 10 minute, adăugând puţină apă, dacă se îngroaşă prea tare.
Taie castravetele în fâşii lungi cu ajutorul unui instrument de decojit legumele. Scurge orezul şi serveşte-l cu vinetele crocante, sosul de curry şi fâşiile de castravete.
Vinete crocante cu sos de curry
Pofta buna!