Vinete crocante

Printeaza

Vinete crocante

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • ulei de măsline
  • 8 felii de jambon de Parma
  • 8-10 felii de caşcaval pentru sendvişuri
  • plante aromatice de Provence
  • busuioc proaspăt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinete crocante: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Tăiaţi vinetele pe lungime, în felii de 1 cm grosime.

Lăsaţi-le la scurs timp de 30 de minute, sărându-ie pe fiecare parte. Căliţi-le pe ambele părţi într-o tigaie cu mult ulei de măsline.

Puneţi puţină sare şi piper, apoi daţi deoparte.

Căliţi în tigaie feliile de jambon de Parma, preţ de câteva secunde. Puneţi feliile de vinete pe fundul unui vas termorezistent.

Puneţi deasupra jambonul. Terminaţi preparatul, punând feliile de caşcaval.

Presăraţi cu plante aromatice de Provence. Puneţi la cuptor 10-15 minute, cât e nevoie pentru a se topi caşcavalul.

Serviţi decorat cu frunze de busuioc.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.