Vinete crocante
PrinteazaVinete crocante
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- ulei de măsline
- 8 felii de jambon de Parma
- 8-10 felii de caşcaval pentru sendvişuri
- plante aromatice de Provence
- busuioc proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinete crocante: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Tăiaţi vinetele pe lungime, în felii de 1 cm grosime.
Lăsaţi-le la scurs timp de 30 de minute, sărându-ie pe fiecare parte. Căliţi-le pe ambele părţi într-o tigaie cu mult ulei de măsline.
Puneţi puţină sare şi piper, apoi daţi deoparte.
Căliţi în tigaie feliile de jambon de Parma, preţ de câteva secunde. Puneţi feliile de vinete pe fundul unui vas termorezistent.
Puneţi deasupra jambonul. Terminaţi preparatul, punând feliile de caşcaval.
Presăraţi cu plante aromatice de Provence. Puneţi la cuptor 10-15 minute, cât e nevoie pentru a se topi caşcavalul.
Serviţi decorat cu frunze de busuioc.
Poftă bună!