Vinete cu ardei copti

Printeaza

Vinete cu ardei copti din: vinete, ardei, rosii, usturoi, patrunjel, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Vinete cu ardei copti

  • 1 kg vinete (3-4 bucăţi)
  • 5-6 ardei graşi sau capia
  • 3 cepe
  • 5-6 roşii
  • 1 căpătâni usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper boabe
  • sare
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc ca pentru salată. Ardeiul se coace şi se curăţă ca în reţeta 29. Ceapa se taie mărunt, iar roşiile se taie rondele groase de 0,5-1 cm.

Se unge o cratită cam de 3 I (sau o tavă din sticlă termorezistentă) cu ulei, apoi se aşază un rând de vinete (eventual netocate), ardeii copţi, rupţi în fâşii, ceapa tocată, roşiile şi deasupra usturoiul pisat ca pentru mujdei.

Se toarnă deasupra uleiul şi se bagă cratită la cuptor la foc potrivit, până ce scade lichidul. Când este gata, se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Se poate servi atât caldă, cât şi rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.