Vinete cu ardei copti
PrinteazaVinete cu ardei copti din: vinete, ardei, rosii, usturoi, patrunjel, piper, sare, ulei.
- 1 kg vinete (3-4 bucăţi)
- 5-6 ardei graşi sau capia
- 3 cepe
- 5-6 roşii
- 1 căpătâni usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- piper boabe
- sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Vinetele se coc ca pentru salată. Ardeiul se coace şi se curăţă ca în reţeta 29. Ceapa se taie mărunt, iar roşiile se taie rondele groase de 0,5-1 cm.
Se unge o cratită cam de 3 I (sau o tavă din sticlă termorezistentă) cu ulei, apoi se aşază un rând de vinete (eventual netocate), ardeii copţi, rupţi în fâşii, ceapa tocată, roşiile şi deasupra usturoiul pisat ca pentru mujdei.
Se toarnă deasupra uleiul şi se bagă cratită la cuptor la foc potrivit, până ce scade lichidul. Când este gata, se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Se poate servi atât caldă, cât şi rece.
Pofta buna!