Vinete cu ardei iute pentru iarna
PrinteazaVinete cu ardei iute pentru iarna din: vinete, ulei de masline, usturoi, ardie iute, sare.
- 5 kg vinete
- 300 ml ulei de masline
- 1 capatana de usturoi
- 4-5 ardei iuti
- sare
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi ardeiul iute. Tai usturoiul în felii subţiri, iar ardeiul iute în fâşii fine. Amesteci într-un bol uleiul cu ardeii şi usturoiul. Tai vinetele în rondele cu grosimea de aproximativ 1/2 cm.
Coci vinetele pe grătar, câte 1 minut pe fiecare parte. Când aces-tea se înmoaie, le aşezi în borcane de 720-800 ml, în straturi. După fiecare strat presari sare şi stropeşti cu ulei condimentat, folosind o lingură.
Adaugi sare în cantitate ceva mai mare, pentru ca vinetele să nu fermenteze. Ai grijă ca vinetele din borcan să fie bine acoperite cu ulei, să nu rămână în contact cu aerul. Inchizi ermetic borcanele şi le depozitezi intr-o încăpere mai răcoroasă.
Vinete cu ardei iute pentru iarna
Pofta buna!