Vinete cu ardei iute pentru iarna

Printeaza

Vinete cu ardei iute pentru iarna din: vinete, ulei de masline, usturoi, ardie iute, sare.

Ingrediente:Vinete_cu_ardei_iute_pentru_iarna

  • 5 kg vinete
  • 300 ml ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi
  • 4-5 ardei iuti
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul şi ardeiul iute. Tai usturoiul în felii subţiri, iar ardeiul iute în fâşii fine. Amesteci într-un bol uleiul cu ardeii şi usturoiul. Tai vinetele în rondele cu grosimea de aproximativ 1/2 cm.

Coci vinetele pe grătar, câte 1 minut pe fiecare parte. Când aces-tea se înmoaie, le aşezi în borcane de 720-800 ml, în straturi. După fiecare strat presari sare şi stropeşti cu ulei condimentat, folosind o lingură.

Adaugi sare în cantitate ceva mai mare, pentru ca vinetele să nu fermenteze. Ai grijă ca vinetele din borcan să fie bine acoperite cu ulei, să nu rămână în contact cu aerul. Inchizi ermetic borcanele şi le depozitezi intr-o încăpere mai răcoroasă.

Vinete cu ardei iute pentru iarna

Vinete_cu_ardei_iute_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.