Vinete cu branza de capra la cuptor
PrinteazaVinete cu branză de capră la cuptor din: vinete, telemea de capra, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 4 vinete
- 250 g telemea de capră
- 2 căţei de usturoi
- 6 roşii
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi vinetele, le tai felii pe lungime, le sărezi şi le laşi deoparte să iasă sucul din ele. Le treci apoi sub un jet de apă rece, le ştergi cu un şervet uscat şi le prăjeşti în ulei încins.
Opăreşti apoi roşiile cu apă clocotită, le tai felii, apoi dai telemeaua pe răzătoare şi o amesteci cu verdeaţa tocată, usturoiul pisat, sare şi piper după gust.
Intr-un vas de sticlă termorezistentă sau într-o cratiţă aşezi straturi de vinete, brânză, roşii şi continui până termini cu felii de roşii. Dai apoi totul la cuptor pentru 40 de minute. Pătrunjelul tocat întregeşte gustul foarte, foarte bun al acestei combinaţii!
Poftă bună!