Vinete cu branză la cuptor
PrinteazaVinete cu branză la cuptor
- 4-5 vinete
- 250 g telemea de oi
- 3 linguri ulei
- 3-4 roşii
- sare
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime, le presari cu sare, le laşi câteva minute deoparte să se scurgă de zeamă, apoi le treci prin ăină şi le prăjeşti în ulei încins.
După ce le rumeneşti pe toate, le aşezi pe şerveţele, să se scurgă de ulei.
In acest timp, dai separat roşiile şi telemeaua pe râzătoare, apoi aşezi într-un vas termorezistent sau o cratiţă un strat de felii prăjite de vinete, unul de roşii, unul de brânză până termini cu un I strat de vinete.
Presari apoi puţină telemea rasă şi dai mâncarea la cuptor, la foc potrivit, pentru 15-20 de minute.
Vinete cu brânză la cuptor
Poftă bună!