Vinete cu carne tocata de vita si cascaval
PrinteazaVinete cu carne tocata de vita si cascaval din: vinete, carne tocata de vita, rosii, ceapa, ulei, sos, cascaval, usturoi, sare, piper.
- 6 vinete rotunde
- 500 g carne tocata de vita
- 2-3 rosii bine coapte
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 200 g sos alb
- 200 g cascaval uscat
- un catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. Intre timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea care se desface cu lingura de lemn.
Se adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, sarea, piperul şi apa necesară pentru a fierbe la foc mic, timp de o oră.
Vinetele se şterg şi se prăjesc uşor în ulei, apoi, cu o linguriţă li se scoate miezul care se pune tocat mărunt în amestecul de carne.
Se umplu vinetele cu amestecul de carne. Se pune sos alb pe fiecare vânătă, se presară cu caşcaval ras şi se dau la cuptor pentru 25 de minute.
Vinete cu carne tocata de vita si cascaval
Pofta buna!