Vinete cu carne
PrinteazaVinete cu carne
- 3 vinete
- 750 g carne
- 1 ceapă
- 500 g roşii
- 2 linguri untură
- sare
- pătrunjel verde
- apă sau zeamă de carne
Pentru rîntaş :
- untură
- 1 linguriţă făină
Mod de preparare:
Alegem carne de vacă sau de viţel, o tăiem în cuburi potrivite şi o prăjim puţin pe o parte şi pe alta, abia să se rumenească. Scoatem carnea pe o farfurie. Preparăm un rîntaş din grăsime şi făină în care prăjim şi ceapa tocată mărunt. Adăugăm bulion de roşii sau roşii tăiate în sferturi şi turnăm apă sau zeamă de carne. Apoi lăsăm să fiarbă puţin sosul. Pe urmă punem carnea prăjită în sos, presărăm sare, lăsînd să mai fiarbă.
In acest timp pregătim vinetele: le tăiem în patru, apoi fiecare bucată în două, le sărăm şi le lăsăm să se moaie şi să se scurgă apa din ele. Dăm fiecare bucăţică de vînătă prin puţină făină, le scuturăm şi le prăjim la foc iute.
Cînd carnea începe să se moaie bine, punem vinetele şi mişcăm încet cratiţa. Presărăm mult pătrunjel şi dăm la cuptor să scadă bine. Scoatem mîncarea pe o farfurie cu o lingură de spumuit, ca să nu se sfărîme vinetele.
Se poate pregăti şi cu carne de pasăre.
Pofta buna!
Foarte gustos.