Vinete cu fructe
PrinteazaVinete cu fructe
- două kg vinete
- doi l apă
- 4 linguri de sare
- două kg pere
- 500 g pastă de roşii
- 500 g ardei
- două kg prune
- un căţel de usturoi
- boabe de piper
- foi de dafin
- busuioc
- cuişoare
- 3-4 aspirine
Mod de preparare:
Se opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în apă sărată, clocotită şi se spală apoi în apă rece. Se desfac în jumătate, pe lungime, şi se unge interiorul cu usturoiul zdrobit. Se scot cu grijă sâmburii perelor şi prunelor şi se umple fiecare pară cu câte o prună, apoi se presară praf de cuişoare.
Se mixează roşiile şi ardeii până se obţine o pastă omogenă. Se umple fiecare vânătă cu câte o pară aşezată la mijloc, între două jumătăţi de vânătă, apoi se prind marginile cu o scobitoare şi se aşază în borcan. Se toarnă peste ele pasta de roşii şi ardeii şi se acoperă cu frunze de dafin şi de busuioc.
Se presează cu un disc de lemn peste care se aşază o greutate şi se toarnă saramura rece (preparată din 2 I de apă şi 4 linguri de sare), adăugându-se trei-patru aspirine pisate şi boabele de piper.
Pofta buna!