Vinete cu fructe

Printeaza

Vinete cu fructe

Ingrediente:Vinete cu fructe

  • două kg vinete
  • doi l apă
  • 4 linguri de sare
  • două kg pere
  • 500 g pastă de roşii
  • 500 g ardei
  • două kg prune
  • un căţel de usturoi
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • busuioc
  • cuişoare
  • 3-4 aspirine

 

Mod de preparare:

Se opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în apă sărată, clocotită şi se spală apoi în apă rece. Se desfac în jumătate, pe lungime, şi se unge interi­orul cu usturoiul zdrobit. Se scot cu grijă sâmburii perelor şi prunelor şi se umple fiecare pară cu câte o prună, apoi se presară praf de cuişoare.

Se mixează roşiile şi ardeii până se obţine o pastă omogenă. Se umple fiecare vânătă cu câte o pară aşezată la mijloc, între două jumătăţi de vânătă, apoi se prind mar­ginile cu o scobitoare şi se aşază în bor­can. Se toarnă peste ele pasta de roşii şi ardeii şi se acoperă cu frunze de dafin şi de busuioc.

Se presează cu un disc de lemn peste care se aşază o greutate şi se toarnă saramura rece (preparată din 2 I de apă şi 4 linguri de sare), adăugându-se trei-patru aspirine pisate şi boabele de piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.