Vinete cu gogosari
PrinteazaVinete cu gogosari
- 3 kg vinete
- 2 kg gogoşari
- 500 g ceapă
- 500 ml ulei
- oţet după gust
- sare
Mod de preparare:
Se aleg vinetele frumoase, se spalăşi se taie felii rotunde de grosimea unui deget, se săreazăşi se lasă să stea timp de o oră, apoi se storc şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins, după care se lasă să se răcească.
Gogoşarii se coc şi se curăţă de piele şi seminţe, iar ceapa se taie solzişori. Se aşează apoi în borcane de 1 litru straturi alternative de vinete, gogoşari şi ceapă, până când se umplu borcanele pe trei sferturi.
Se pune la fiert oţet diluat cu apă, la o parte de oţet de 9 grade se pun două părţi de apăşi sare -o linguriţă la 1 l de lichid.
După ce se răceşte, se toarnă peste vinete în borcane de două degete mai jos decât gura, se leagă cu celofan dublu şi se fierb la Bain – Marie timp de 35 de minute din momentul primului clocot.
Se serveşte compoziţia aranjată pe platou la mijloc, cu gogoşari de jur împrejur şi pe margine petale din ceapă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete de vinete cu gogosari