Vinete cu iaurt

Printeaza

O reteta simpla de vinete cu iaurt din: vinete, tahin, suc de lamaie, suc de portocala, iaurt, ulei de masline si sare.

Ingrediente: Vinete cu iaurt

  • 1 kg vinete
  • 6 linguriţe tahi
  • sucul de la 2 lămâi
  • sucul de la o jumătate de portocală
  • 2 pahare iaurt (sau smântână)
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:

Sc taie cotoarele vinetelor şi se înţeapă cu cuţitul în câteva locuri. Se pun la copt pe o tablă deasupra aragazului şi, când sunt gata, se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se lasă să se scurgă bine şi se trec prin maşina de tocat.

Se pisează usturoiul şi se amestecă bine cu tahinul, sucul de citrice şi iaurtul, apoi se toarnă peste vinete. Se amestecă foarte bine, se adaugă uleiul de măsline şi din nou se amestecă. Se servesc cu roşii tăiate rondele, stropite cu suc de citrice. Tahin = Făină din seminţe uleioase (de susan, floarea-soarelui, nuci, arahide, migdale dulci) prăjite.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.