Vinete cu legume

Printeaza

O reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel.

Ingrediente:Vinete cu legume

  • 6 vinete
  • 6  cepe
  • 3 rosii
  • 8 catei de usturoi
  • 4 lingurite de zahar
  • 1 pahar de ulei de masline extravirgin
  • 1 pahar cu apa
  • sare

pentru decor:

  • 4-5 fire de patrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţă cepele, taie-le rondele şi căleşte-le în ulei încins, împreună cu usturoiul tocat mărunt. Adaugă roşiile decojite şi tăiate bucăţi mici. Indepărtează codiţele vinetelor şi taie-le în două, pe lungime.

Aşază-le într-un vas special pentru cuptor, lipite unele de altele, umple-le cu ceapa şi roşiile călite, presară zahărul, sare, după gust, apoi toarnă 1 pahar cu apă.

Coace-le circa 30 de minute în cuptor la 750 W, până când se înmoaie bine, apoi lasă-le să se răcească. Presară-le cu pătrunjel tocat şi serveşte-le decorate cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.

Vinete cu legume

Vinete cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.