Vinete cu legume
PrinteazaO reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel.
- 6 vinete
- 6 cepe
- 3 rosii
- 8 catei de usturoi
- 4 lingurite de zahar
- 1 pahar de ulei de masline extravirgin
- 1 pahar cu apa
- sare
pentru decor:
- 4-5 fire de patrunjel
Mod de preparare:
Curăţă cepele, taie-le rondele şi căleşte-le în ulei încins, împreună cu usturoiul tocat mărunt. Adaugă roşiile decojite şi tăiate bucăţi mici. Indepărtează codiţele vinetelor şi taie-le în două, pe lungime.
Aşază-le într-un vas special pentru cuptor, lipite unele de altele, umple-le cu ceapa şi roşiile călite, presară zahărul, sare, după gust, apoi toarnă 1 pahar cu apă.
Coace-le circa 30 de minute în cuptor la 750 W, până când se înmoaie bine, apoi lasă-le să se răcească. Presară-le cu pătrunjel tocat şi serveşte-le decorate cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.
Vinete cu legume
Pofta buna!