Vinete cu marule şi şuncă afumată
PrinteazaVinete cu marule şi şuncă afumată
- 800 g vinete
- 6 marule
- 150 g şuncă
- 100 g costiţă afumată
- 250 g unt
- 1 /2 l supă
- puţin zahăr
- 600 g roşii
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Marulele se fierb timp de 2 minute în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se răcesc cu apă şi se pun pe un şervet.
Şunca se taie julien, se presară printre foile de marule şi se aşază într-un vas peste costiţa afumată tăiată felii.
Se dă la cuptor cu unt şi supă. Se aşază pe platou garnisit cu vinete prăjite , cu roşiile curăţate şi tăiate sotate în unt, sare, zahăr, cimbru şi se pun cu o lingură de masă pe feliile de vinete prăjite.
Pofta buna!