Vinete cu masline si patrunjel
PrinteazaVinete cu masline si patrunjel din: vinete, masline, untdelemn, ceapa, rosii, patrunjel, marar, faina, suc de rosii.
- 4 vinete
- 5 măsline mari
- un pahar untdelemn
- 6 cepe
- 8 roşii
- 4 legături pătrunjel verde şi mărar verde
- o lingură faină
- 200 ml suc de roşii
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie felii, se sărează, se lasă să se scurgă bine, apoi se şterg şi se prăjesc în untdelemn.
Măslinele se desărează în apă fierbinte. Intr-o cratiţă se pun, alternativ, câte un strat de vinete, de roşii tăiate felii, decojite şi fără sâmburi, de măsline fără sâmburi, şi de verdeaţă tocată; se adaugă puţină făină.
Se repetă până ce se termină vinetele.
Peste ele se tpamă suc de roşii. Se dă totul la cuptor.
Pofta buna!