Vinete cu măsline si rosii

Printeaza

Vinete cu măsline si rosii

Ingrediente:Vinete cu măsline si rosii

  • 1-1,5 kg vinete
  • 600 g roşii
  • 2-3 cepe
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 2-3 linguri suc de lămâie (opţional)
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură vegeta
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele de 1-1,5 cm grosime cu un cuţit inoxidabil. Se înăbuşă în ulei încins pe o parte şi pe alta, se scot pe un platou, se presară cu puţină sare.

Se face un sos din ceapa călită separat, roşiile decojite şi tăiate mărunt, usturoiul tăiat, măslinele fără sâmburi, zeama de lămâie şi vegeta. Toate ingredientele de mai sus se pun într-un vas de Jena şi se dau la cuptor, la foc mic, circa 20 de minute.

Când este gata, mâncare se presară cu verdeaţă tocată mărunt. Se poate servi şi caldă, şi rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.