Vinete cu migdale si boabe de rodie
PrinteazaO reteta simpla de vinete cu migdale si boabe de rodie din: vinete, rosii, migdale, lamai, usturoi, ceapa, boabe de rodie, patrunjel verde, sare si piper.
- 1 kg vinete
- 3 roşii mari
- 1 pahar migdale
- 2 lămâi
- 5 căţei usturoi
- 2 cepe
- 1/2 pahar ulei de măsline
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- boabe de rodie
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Vinetele, fără cotoare, se coc la foc mic pc o tablă deasupra flăcării aragazului. Se coc pe ambele feţe şi se lasă la răcit. Se curăţă de coajă şi se lasă la scurs. Usturoiul pisat se amestecă cu suc de lămâie, sare şi piper.
Se toarnă peste vinete, se amestecă tot timpul, adăugându-se migdalele (sau fistic) tocate mărunt, boabele de rodie şi roşiile fară pieliţe, tăiate cubuleţe. Se omogenizează perfect şi se aşează pe platoul de servit. Se toarnă deasupra puţin ulei de măsline şi se ornează cu ceapă tăiată rondele.