Vinete cu migdale

Printeaza

Vinete cu migdale

Vinete cu migdale

Ingrediente:

  • un kg vinete
  • 3 roşii
  • un pahar de migdale
  • două lămâi
  • 5 căţei de usturoi
  • două cepe
  • un pahar de ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel verde
  • boabe de rodie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc bine pe toate părţile şi se lasă la răcit într-o cratiţă acoperită cu un capac. Se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pe un tocător de lemn.

Usturoiul pisat se amestecă bine cu sucul de lămâie, sarea şi piperul şi se toarna peste vinete, amestecându-se. Se adaugă migdalele tocate mărunt, boabele de rodie şi roşiile fără pieliţă, tăiate în cubuleţe.

Se omogenizează şi se aşază pe platou. Deasupra se toarnă puţin ulei de măsline. Se serveşte ornată cu ceapă tăiată în rondele.

Vinete cu migdale

Vinete_cu_migdale.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.