Vinete cu migdale
PrinteazaVinete cu migdale
Ingrediente:
- un kg vinete
- 3 roşii
- un pahar de migdale
- două lămâi
- 5 căţei de usturoi
- două cepe
- un pahar de ulei de măsline
- o legătură de pătrunjel verde
- boabe de rodie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se coc bine pe toate părţile şi se lasă la răcit într-o cratiţă acoperită cu un capac. Se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pe un tocător de lemn.
Usturoiul pisat se amestecă bine cu sucul de lămâie, sarea şi piperul şi se toarna peste vinete, amestecându-se. Se adaugă migdalele tocate mărunt, boabele de rodie şi roşiile fără pieliţă, tăiate în cubuleţe.
Se omogenizează şi se aşază pe platou. Deasupra se toarnă puţin ulei de măsline. Se serveşte ornată cu ceapă tăiată în rondele.
Vinete cu migdale
Pofta buna!