Vinete cu mozzarella gratinate
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu mozzarella gratinate din: mozzarella, iaurt gras, parmezan, ulei de masline, vinete, dovlecel, rosii, oua, smantana, sare si piper.
- 250 g de mozzarella
- 200 g de iaurt gras
- 100 g de parmezan
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 vinete fără sâmburi
- 2 dovlecei
- 3 roşii
- 3 ouă
- 2 linguri de smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele şi dovleceii se taie pe lung, în fâşii groase de 1 cm, se dau cu sare şi se lasă la scurs într-o sităîncăpătoare. Roşiile se spală şi se taie rondele.
După ce s-au scurs de zeamă, se pun pe hârtie absorbantă pentru o ultimă verificare. Se rumenesc pe grătaru încins. Se alege un vas de lut suficient de încăpător. Se unge cu ulei de măsline.
Se aşazăfelii de dovlecei, alternând cu felii de vinete iaurt şi amestec de mozzarella cu ouă. La final, se gratinează totul cu ultimul ou bătut, amestecat cu smântână. La servire se poate presăra parmezan.
Vinete cu mozzarella gratinate
Pofta buna!