Vinete cu mozzarella si parmezan
PrinteazaVinete cu mozzarella si parmezan din: vinete, parmezan, mozzarella, frunze de busuioc, ulei de masline, rosii coapte, usturoi, ulei, zahar, sare, piper.
- 2 vinete lunguiete de marime potrivita
- 30 g parmezan ras
- 300 g mozzarella
- 6 frunze de busuioc proaspat
- 100 ml ulei de masline
pentru sos:
- 3-4 rosii bine coapte
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita zahar
- busuioc uscat
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Zdrobeşti usturoiul, îl căleşti într-o lingură de ulei, apoi adaugi roşiile curăţate de pieliţe, trecute pe râzătoare, sare, piper, zahăr şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, circa 40 de minute, până scade sosul. Aromatizezi după gust cu busuioc uscat.
Treci sosul prin blender (sau sită) pentru a fi mai fin şi îl laşi deoparte.
Separat, tai vinetele felii (rondele sau pe lungime, după preferinţă!) cu o grosime de circa 0,5 cm (păstrând sau nu coaja), le presari cu sare pe ambele părţi, le aşezi într-o strecurătoare cu o presă deasupra şi le laşi la scurs circa 25 de minute. între timp, zdrobeşti frunzele de busuioc presărate cu puţină sare şi le freci cu puţin ulei până obţii un sos.
Clăteşti vinetele cu apă, le tamponezi cu prosoape absorbante, le ungi cu ulei şi le prăjeşti câte 5 minute pe fiecare parte. Le scoti pe o farfurie şi le ungi deasupra cu sos de busuioc. Le asezi într-un vas termorezistent, turnuleţe cu trei straturi de felii de vinete, între care pui un strat subţire cu sos de roşii, parmezan ras şi un strat generos de mozzarella.
Continui în acest fel până se epuizează toate ingredientele. Ultimul strat va fi de mozzarella. Stropeşti cu ulei, adaugi în vas restul de sos de roşii şi introduci vasul la cuptor pentru circa 25 de minute, când brânza se rumeneşte uşor deasupra.
Se serveşti imediat, garnisite cu crenguţe de busuioc verde.
Vinete cu mozzarella si parmezan
Pofta buna!