Vinete cu orez la cuptor

Printeaza

Vinete cu orez la cuptor din: vinete, orez, ulei, faina, usturoi, verdeata.

Ingrediente:Vinete cu orez la cuptor

  • 4 vinete mari
  • 250 g orez
  • ulei
  • făină
  • usturoi
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai ron­dele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins.

Aşezi într-o cratiţă un strat de vinete şi unul de orez pe jumătate fiert, peste care adaugi usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi jumătate din cantitatea de roşii spălate decojite şi tăiate felii.

Pui încă un strat de vinete şi feliile de roşii rămase, torni apoi ulei şi dai vasul la cuptor pentru 15-20 de minute. Când e gata presari mărar tocat fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.