Vinete cu parmezan şi carne
PrinteazaVinete cu parmezan şi carne
Ingrediente:
- două fire de praz
- două piepturi de pui
- 500 g ciuperci
- două vinete
- o linguriţă de ghimbir tocat
- 200 ml ulei de măsline
- o jumătate de linguriţă de pudră de curry
- sare, piper
- o lămâie
- 200 g parmezan
- busuioc verde
Preparare:
Vinetele se spală, se taie în felii, apoi în cubuleţe. Se pun într-un castron şi se toarnă deasupra sucul de la lămâie. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte timp de cinci minute.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun peste vinete. Se amestecă şi se lasă la prăjit în ulei încins.
Când sosul din cratiţă a scăzut se adaugă sare şi piper. Se scot legumele şi se pun într-un castron cu capac.
Prazul se curăţă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se prăjeşte în uleiul de la legume, se scoate cu o spumieră şi se pune peste legume.
Piepturile de pui se spală, se scurg de apă şi se taie în cuburi. Se amestecă într-un castron cu pudra de curry, ghimbirul tocat, sarea şi piperul.
Se prăjeşte carnea în ulei încins, apoi se amestecă bine cu legumele din castron.
Vinete cu parmezan şi carne
Pofta buna!