Vinete cu parmezan si oregano
PrinteazaVinete cu parmezan si oregano din:vinete, ulei, parmezan, busuioc, ceapa, telina, rosii, oregano, sare, piper.
- ulei pentru prăjit
- 8 vinete mici, feliate pe lungime
- 100 g parmezan ras
- busuioc, pentru decor
- ulei pentru prăjit
- 1 ceapă, feliată
- 2 tulpini de ţelină, feliate
- 1 lingură cu pastă de tomate
- 2 conserve cu roşii decojite, tăiate mărunt
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri cu oregano uscat
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Incălzeşte puţin ulei în tigaie şi prăjeşte ceapa şi ţelina până se înmoaie. Adaugă restul ingredientelor pentru sos şi asezonează bine.
Fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când. la tigaia de pe foc.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Incălzeşte puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşte vinetele până se rumenesc pe ambele părţi. Scoate-le şi lasă-le deoparte.
Unge feliile de vinete cu sos.
Presară parmezan în 4-6 forme mici termorezistente. Pune vinetele, presară parmezan deasupra şi coace-le timp de 35-40 de minute.
Pofta buna!