Vinete cu rosii si busuioc
PrinteazaVinete cu rosii si busuioc din: vinete, rosii, busuioc, ulei, usturoi, sare, piper.
- 4 vinete rotunjoare (cca 300 g fiecare)
- 500 g roşii mari
- 1/2-2/3 cană frunze de busuioc tocate
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 2-3 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Frecaţi bine într-un castronaş usturoiul cu uleiul, busuiocul, sarea şi piperul. Curăţaţi aripioarele de la coada vinetelor, retezaţi codiţa, fără să tăiaţi capacul.
Tăiaţi fiecare vânătă, pe lungime, în 8-10 felii subţiri care să rămână prinse la codiţă, ca un evantai. Depărtaţi feliile şi ungeţi-le bine, pe ambele feţe, cu amestecul de busuioc.
Tăiaţi roşiile rondele subţiri şi introduceţi câte 2-3 rondele între toate feliile vinetelor. Aşezaţi fiecare vânătă pe o bucată de folie de aluminiu, suficient de mare cât să puteţi înfăşură bine vânătă.
Infăşuraţi fiecare vânătă în folia ei, închizând bine capetele. Repetaţi cu o a doua bucată de folie.
Puneţi pe grătar şi lăsaţi să se coacă cca 30 min, întorcând o dată, preferabil pe grătarul cu capac. Sunt gata când vinetele împachetate se simt moi (strângeţi cu grijă, ca să nu le zdrobiţi).
Luaţi de pe grătar, desfaceţi cu grijă folia. Picuraţi un pic de ulei de măsline şi serviţi.
Pofta buna!