Vinete cu rosii si usturoi
PrinteazaVinete cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, ulei, zahar, faina, usturoi, sare.
- 3 vinete potrivit de mari
- 1/2 kg rosii bine coapte
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita faina
- 1 capatana de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Scurgi vinetele bine, le dai uşor prin făină şi le prăjeşti puţin în uleiul bine încins.
Aşezi vinetele într-o tavă smălţuită sau într-un vas de yena şi torni deasupra un sos pe care îl prepari aşa: toci usturoiul mărunt, înăbuşit în puţin ulei, amestecat cu roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, tăiate bucăţi mici, zahărul şi sarea.
Dai vasul la cuptorul deja încins, la foc potrivit, pentru 20-25 minute. Serveşti vinetele reci.
Vinete cu rosii si usturoi
Pofta buna!